15 Ağustos 2016 Pazartesi

Yiyecek maliyeti hesaplamak cost control

Kontrol yöneticileri, doğrudan düzenleyen ve istenen hedeflere ulaşmak için insanların eylemleri dizginlemek girişimi vasıtasıyla bir süreçtir. Bariz bir ilk adımdır işletme için kurulan hedeflere etmektir. Bu hiçbir işin sadece-aralık hedefini yoluyla olmasına rağmen muhtemelen tüm özel şirketler için en yaygın amacı, finansal başarı vardır. Diğerleri yönetim kurulum uzun menzilli planları ile uyumlu alt hedefler herhangi bir sayıda gerekir, hedeflere ulaşmak için vs. halk arasında daha iyi sağlık teşvik ya da çevreyi koruma ile ilgili olabilir.Bunlar daha spesifik ve olma eğilimindedir 
doğada genellikle daha acil. Örneğin, çevreyi koruma hedefine ulaşmak için, işlemek veya uygun yollarla atık maddelerin atılması. Oldukça acil planlar yapmak için gerekli olacaktır maliyet kontrolü tanımı yöneticisi girişimi aşırı maliyetlere karşı maliyetleri ve bekçi düzenleyen bir süreçtir maliyet kontrolü olarak da bilinir. Bu devam eden bir süreçtir ve alma, depolama, dağıtım ve yiyecek ve satılık içeceklerin hazırlanması yanı sıra personel dahil zamanlama, satın alma zincirinin her adımı içerir. maliyet kontrolü için Kesin yöntemler yerden değişecektir doğası ve işlemin kapsamı kısmen bağlı olarak yer; ama değişen yöntemlerle arkasındaki prensip sabit olacaktır. Kabul edilebilir sınırlar içinde maliyetleri tutmak için düzgün gelirleri hesaba ve kazançlarý yapmak amacıyla tüm alanlarda maliyetleri üzerinde belirgin yönetim gücü , aşırı maliyetler başlıca nedenlerinden İki verimsizlik ve israf vardır. Sıkıca kapalı olmayan şişelerde yeterince soğuk olmayan buzdolapları ya da likör yiyecek depolamak, örneğin, bozulmaya ve dolayısıyla aşırı maliyet yol açacaktır. Yani bir yenmez dana yahni ya da İçilmez martini hazırlık olacak. Güveç çöp atılır ya da zaman Martini boşa dökülür; . operasyon maliyetleri artmış ancak satış yok kar satışları ve maliyetleri arasındaki fark esas olduğundan, satış karşılık gelen artışlara yol açmaz maliyetlerdeki herhangi bir artış sadece kar azaltma etkisi olabilir açıktır. Açıkça, yönetim bu aşırı maliyetlerin ortaya çıkması karşı korumak için adımlar atmalıdır. Satış kontrolümaliyet kontrolü herhangi bir iş karlı çalışması için kritik önem olmakla birlikte, tek başına karlılığı sağlamak olmayacaktır. . Ek adımlar iş uygun gelirde tüm satış sağlamak için alınması gereken yiyecek ve içecek kontrolü amacı ve avantajları analiz yiyecek ve içecek operasyonları ile ilgili gelir ve gider ile sadece ilgilidir: Gelir ve gider analizi. Gelir analizi yiyecek ve içecek satış hacmi, satış karması, günün çeşitli saatlerinde müşterilerin ortalama harcama gücü ve hizmet müşteri sayısı gibi yönleri, her satış çıkışına tarafından genellikle.Maliyet analizi bölüm yiyecek ve içecek maliyetleri içerir. Porsiyon maliyet ve işçilik maliyetleri. Her çıkışa performansı daha sonra vb kira, oranlar, sigorta, brüt kar ve net kar marjı açısından (yani Brüt kâr eksi ücretler) ve net kar (yani. Brüt kâr eksi ücretler ve tüm genel üretim giderlerinin ifade edilebilir .) a)     Kuruluş ve standartların bakım : herhangi bir yiyecek ve içecek çıkışının çalışması için temel biftek evleri restoranlar zincirinin, örneğin, bir operasyona özel olacak standartların bir dizi kurulmasıdır. Standartlar hiçbir çalışan ayrıntılı olarak bilemez ayarlanmadığı sürece standartlara ulaşılması gereken ne çalışanın performans etkin bir şekilde yönetimi tarafından ölçülebilir. . Etkili bir birim başvuru için tüm personel için hazır olmalıdır genellikle SOP (Standart çalışma prosedürlerinin) olarak bilinen el ortaya konan belirlenmiş standartların olurdu b)     Fiyatlandırma:  gıda ve içecek kontrolünde önemli bir amacı sağlam bir temel sağlamaktır özel fonksiyonlar için alıntılar içeren menü fiyatlandırma. Böyle ortalama müşterilerin harcama gücü olarak doğru yiyecek ve içecek maliyet ve diğer ana kuruluş maliyetleri yanı sıra genel piyasa hususlar ışığında yemek menüsü ve içecek listesi fiyatları belirlemek için önemlidir, rakipleri tarafından tahsil fiyatları . pazar kabul edeceği fiyatlar c)     atık Önlenmesi:  bir kurulması için performans standartları elde etmek için, hedefler gelir, maliyet seviyeleri ve kar marjları için ayarlanır. Performans bu seviyeleri elde etmek için kötü hazırlık gibi şeyler neden malzemelerin israfını önlemek için üretim üzerinde, başarısızlık, bu sadece tam döngüsünü kapsayan denetim etkin bir yöntemi ile yapılabilir vb standart tarifi kullanmak gereklidir Yiyecek ve içecek kontrolü, olay sonrası yönetim kontrolü için örgütün temel politikalarından d)     dolandırıcılık Önleme:  bir kontrol sistemi önlemek ya da en azından müşteriler ve personel tarafından dolandırıcılık olası alanları kısıtlamak için gereklidir.Müşteriler tarafından dolandırıcılık Tipik alanları olarak kasten ödemeden terk böyle şeyler vardır. Haksız yiyecek ya da kısmen veya tamamen tüketilen gıda tatsız olduğunu içecek iddia ve içecekler sayısını itiraz, bunun için ödeme yapmayacaktır belirten çalıntı çek veya kredi kartı ile ödeme yapmak, görev yaptı.Personel tarafından dolandırıcılık Tipik alanları hizmet ve yiyecek, içecek ya da nakit çalmak aşırı şarja veya öğeler için undercharging vardır.Kontrolünün bir sistem yönetimi için periyodik raporlar hazırlanması için güncel bilgiler doğru sağlanmasında yerine getirmek için önemli bir görevi vardır. (örneğin, bütçe standartları) daha önce ortaya konan karşılaştırma eith belirlenmiş standartları için bir kuruluş her bir çıkış için performans tam bir analiz sağlayacak şekilde bu bilgi yeterli olmalıdır. maliyet türlerideğişkenlik temelinde a) Sabit maliyet b) değişken maliyet c) Yarı değişken maliyetkontrol edilebilirlik temelinde a) kontrol edilebilir maliyet b) Un kontrol maliyettemelinde fonksiyonu a) Üretim maliyeti b) İdare maliyet c) maliyet Satış d) Dağıtım maliyeti normallik temelinde a) Normal maliyetb) Anormal maliyeti olan maliyet çeşitli türleri vardır: gerçek maliyet gerçek maliyet maliyet veya gider aslında ne olduğunu. Örneğin, bordro kayıtları ve bu bordro dönemi için fiili emek maliyetini gösterecektir çalışanlara yapılmış işaretleyin. Bütçelenen Maliyeti A bütçelenen maliyeti maliyeti bir dönem süre olması bekleniyor budur. Örneğin, bir ay boyunca satışların beklenen bir seviye için, biz bütçe veya tahmin işgücü maliyeti o dönem için ne olabilir. Daha sonra, o bütçelenen maliyeti herhangi bir farklılığın nedenlerini belirlemek amacıyla gerçek işgücü maliyeti ile karşılaştırıldığında olacaktır. Kontrol Edilebilir Maliyet kısa vadede değiştirilebilir maliyetler var. Doğrudan maliyetler genellikle daha kolaylıkla kontrol dolaylı maliyetler daha vardır.Değişken maliyetler normalde kontrol edilebilir.Bazı sabit maliyetler reklam, promosyon, kamu, tamirat, dahil olmak üzere, kontrol vb Olmayan Kontrol Edilebilir Maliyet kısa vadede değiştirilemez bu maliyetleri mı? Bunlar genellikle sabit maliyetlerdir. Bunlar tipik b satış hacmi değişikliklerden normalde etkilenmez olanlar var. Alınması asla sabit süreli, değişmeyen demek sadece bu tür maliyetlerin meydana gelebilecek herhangi bir değişiklik satış hacmi değişikliklerine sadece dolaylı olarak ilişkili olduğunu belirtmek için. Örnekler: Kira, Kamu, Sigorta Primleri Değişken MaliyetDeğişken maliyet geliri ile doğrusal olarak değişir biridir. Açıkça iş hacmi ile ilgili olanlardır. Doğrudan değişken maliyetler hacminde her artış veya azalış maliyeti karşılık gelen bir artış veya azalma getiriyor gibi, doğrudan iş hacmi ile bağlantılı olanlar vardır.Bariz değişken maliyetler yiyecek ve içecek vardır. Daha fazla gıdalar ve içecek satılan, daha var satın alınacak. Gelirleri sıfır ise, maliyeti de sıfır olmalıdır. Iş hacmi arttıkça, bu maliyetleri yok. Iş hacmi azalır, bu nedenle bu maliyetleri yok. Direkt Maliyet Direkt maliyet, belirli bir bölüm yöneticisinin sorumluluğunda olan bir maliyettir. Geliri yukarı ve aşağı gider gibi çoğu doğrudan maliyetler, az ya da çok derecede, yukarı veya aşağı gitmek olacaktır.Bu nedenle, onlar tarafından kontrol olarak kabul edilir ve böylece departmanı, sorumluluğu onlar tahsil oldukları. Maliyet Bu tür örnekleri yiyecek, içecek, ücret, çalışma malzemeleri ve hizmetleri içecekler ve keten ve çamaşırhane olacaktır. Dolaylı Maliyet dolaylı maliyet yaygın kolayca belirli bir bölüm veya alan ile tespit edilemeyen bir dağıtılmamış maliyet veya biri olarak anılır ve böylece belirli bir bölüme şarj edilemez. Örneğin, mülkiyet işletme, bakım ve enerji maliyeti sadece güçlükle (örneğin keten ya da yiyecek ve içecek gibi) çeşitli bölümleri tahsil edilebilir. Bu zorluk aşılabilir bile, yine de dolaylı maliyetler normal bir işletim departmanı yöneticisi sorumluluğu yapılamaz kabul edilmelidir. Dolaylı maliyetler de bazen havai maliyet denir. Ortak Maliyet tarafından paylaşılan bir maliyet ve iki veya daha fazla bölüm veya alanın sorumluluğu var. Yiyecek ve içecek hizmet vermektedir yemek odası garson maliyeti bir örnektir. Onun emek ortak maliyet ve gıda departmanı ve içecek bölümü tahsil edilmelidir. En dolaylı maliyetler de vardır eklem maliyetler. Maliyet batırıldı tahakkuk edilmiş ve geri alınamaz bir maliyet. Olarak da adlandırılır "telli maliyet." Ekipmanın bir yıpranmış parçası birkaç yıl önce satın batık maliyet satın alma maliyeti iptal edilemez çünkü. Fırsat Maliyeti: bir şey ya da kayıp kar yapmıyor maliyeti. Bir organizasyon yüzde 10 menkul onun artı nakit yatırım, ya da yüzde 6 bankada para bırakabilirsiniz. O menkul kıymet satın alırsa, onun fırsat maliyeti yüzde 6'dır. Bakmak için başka bir yolu da olduğunu söylemek içinyatırım yüzde 10 yapma, yüzde 6 daha az fırsat maliyeti, bu nedenle net kazanç yüzde 4'tür.Standart Maliyet Standart maliyet maliyeti, belirli bir hacim için olması gereken budur veya gelir düzeyi. Örneğin, standart maliyet, belirli bir menü öğesi için reçete maliyet ile gelişebilir olabilir. Bu menü öğeleri on satılıyor ise, toplam standart maliyet on madde bireysel reçete maliyeti olmalıdır. Başka bir örnek yemek alanında temizlik için personel maliyeti (ücretler) olacaktır. Alan görevlisi RM4.00 bir saat ödenir ve bu alanı temizlemek için bir yarım saat sürerse, alanın temizlenmesi için standart işçilik maliyeti olacağını RM2.00. Iken hizmet kişi temiz alan için 7hours alırsak, toplam standart maliyet. RM28 olacağınıBaşbakan Maliyetleri . Malzeme ve işçilik maliyeti başvurmak için yiyecek ve içecek endüstrisinde kullanılan bir terimdir Başbakan Maliyet = Gıda Maliyeti + İçecek Maliyet İşgücü maliyeti + tarihsel maliyetler ve Planlanan maliyetleri geçmiş maliyetler zaten olmuş ve iş kayıtlarında bulunabilir. rakamlar gelmek için gelecek dönemde gerçekleşmesi muhtemel olduğunu belirlemek için mevcut tarihsel maliyetleri kullanılarak yapılır maliyetleri Planlı.Bu rakamlar aynı zamanda bütçe kullanılmaktadır. Elements maliyeti 1.    Doğrudan Malzemeler Maliyet:  Gıda endüstrisinde durumunda gıda maliyeti direkt malzeme maliyeti olarak adlandırılan ve tüm gıda madde içermektedir ya ham şeklinde veya yarı pişmiş kullanılan veya formu pişirilir yemeğin bitmesini ve satmak sipariş.Durumunda yemeğin bir parçası sonra diğer mutfak çanak / porsiyon arası bir bölüm talebi yapılarak tahsil edilir hazırlandığı maliyet pişirilir. Örneğin kasaplık standart biftek hazırlar ve daha sonra çanak tamamlamak için Continental Kitchen aktarılır. 2.  Doğrudan Ücret  : Doğrudan ücret / maaş merkezi veya maliyet birim maliyet tahsis edilebilir ücretler vardır. Doğrudan ücret ve dolaylı ücretlerinin bazı durumlarda ödeme Ödeme doğrudan ücret tanımına girer. Doğrudan ücret ürünün durumu, konformasyon ya da bileşiminin değiştirilmesiyle için ödenen işçilik masrafları dahildir. Endirekt işçilik ustabaşı ücreti gibi direkt işçilik olarak tedavi edilebilir Bazı kere, şarj eller, müfettiş vb değil direkt işçilik maliyeti ace ama direkt ücretlerin dahil edilir. Doğrudan ücret şunları içerebilir: 1. İşçiler durumu, konformasyon ve ürünün bileşimini değiştirerek yapan. 2.. Müfettişler, vb analistler, özellikle ürünün üretimi için gerekli. 3.. Vb ellerini şarj formenlere ödenen ücretler doğrudan ücret olarak adlandırılır. 3. Doğrudan Giderler: Doğrudan materia dışında doğrudan expanses!Ile özdeşleşmiş ve maliyet merkezi veya maliyet birimine tahsis edilebilir maliyet ve doğrudan ücretler doğrudan gider olarak adlandırılır. Aşağıdaki içeren özel tasarımlar, çizimler veya düzen a) Maliyet. B) Belirli bir iş için özel bir alet veya ekipman kiralama. Araç ve gereçlerin bakım maliyetleri üretiminde kullanılan c). 4. Üretim Tepegöz:  Üretim havai tüm dolaylı içerir malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve bir birim veya iş evde malların üretimi için katlanılan dolaylı giderler. Üretim amaçlı giderler havai mal sevkiyatı için sırayla tamamlanmasına kadar sipariş alınmasından itibaren masrafları dahil. : Bu dolaylı maddelerin aşağıdaki gruplar dahildir : a) dolaylı malzeme: mamul takip ancak eşya üretimi için kullanılan bir malzeme parçası olamaz malzeme.Genellikle bu dolaylı malzeme doğrudan giderlerine dahil ve madeni yağ, atık pamuk, yağ, yağlar, çivi, konuları, tutkal, vb içeren olmadığı gibi küçük bir nitelik taşımaktadırdoğrudan ücret değildir ücretleri: b) Dolaylı Ücret doğrudan ücretlerin dolaylı ücret olarak adlandırılır. , Denetçiler, şarj-eller, denetçileri, genel emek, bakım emeği formenlere ödenen ÜCRETLERİ, vb büro personeli, güvenlik görevlileri, genellikle dolaylı ücret dahil edilir çalışır. . Rölanti süresi ücretler, ücretsiz yiyecek ve yapıyor mesai, gece vardiyası parası ve diğer istihaklarını personel ödenen taşıma parası dolaylı ücret r dahildir c) Dolaylı giderler; üretimi ile doğrudan tahsil dolaylı malzeme ve dolaylı ücret dışındaki ve tüm giderler dolaylı giderler ise dahildir. Kira, oranlar, fabrika sigorta, amortisman, enerji ve yakıt, makine ve bina vb ilk yardım, refah, gibi diğer muhtelif giderlerin onarım dolaylı giderler olarak kabul edilir, 5.İdari havai tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve içerir birim Baskı ve kırtasiye, idari yöneticileri, sekreterler, muhasebeciler, yöneticiler, nakit tahsilat, hazine, kavga, ısıtma ve idari blok temizliği ödenen maaşlar üretim evinin yönü, kontrol ve idaresinde yapılan dolaylı giderler, hukuki giderler, denetim ücret.vb idari yükü dahil edilmiştir. 6 .Selling Tepegöz: Bu müşterilerinin satış ve retansiyon tanıtımında yapılan tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve dolaylı giderleri yer almaktadır. Bu baskı ve kırtasiye, posta edebiyat, katalog, fiyat listeleri, showroom ve satış .offices için ödenen satış yöneticileri ve satış departmanı personeli ve kira, sigorta primi ödenen maaşlar içerir. Ayrıca, nakit indirim, satış sonrası hizmetler, izin vb borçlar ve tahsilat ücretleri kötü içerir 7. : Dağıtım Tepegöz Bu sevkiyat için paketlenmiş ürün kullanılabilir hale ile yapılan tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve dolaylı giderler dahil ve yapma ile biter .reuse için kullanılabilir boş paketleri iade yeniden klimalı.Bu ambalaj kutuları, bakım ve yukarı teslim araçlarının tutmak, paketleme ücretlerini, van sürücüleri, sevk katip, vb Ayrıca taşıma ve yük dışa, kira, oranları, amortisman ve araçların sigorta, depolar, vb içerir içerir Doğrudan ücret olarak adlandırılır. 3. Doğrudan Giderler:Doğrudan materia dışında doğrudan expanses!Ile özdeşleşmiş ve maliyet merkezi veya maliyet birimine tahsis edilebilir maliyet ve doğrudan ücretler doğrudan gider olarak adlandırılır. Aşağıdaki içeren özel tasarımlar, çizimler veya düzen a) Maliyet. B) Belirli bir iş için özel bir alet veya ekipman kiralama. Araç ve gereçlerin bakım maliyetleri üretiminde kullanılan c). 4. Üretim Tepegöz: Üretim havai tüm dolaylı içerir malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve bir birim veya iş evde malların üretimi için katlanılan dolaylı giderler. Üretim amaçlı giderler havai mal sevkiyatı için sırayla tamamlanmasına kadar sipariş alınmasından itibaren masrafları dahil. : Bu dolaylı maddelerin aşağıdaki gruplar dahildir : a) dolaylı malzeme: mamul takip ancak eşya üretimi için kullanılan bir malzeme parçası olamaz malzeme.Genellikle bu dolaylı malzeme doğrudan giderlerine dahil ve madeni yağ, atık pamuk, yağ, yağlar, çivi, konuları, tutkal, vb içeren olmadığı gibi küçük bir nitelik taşımaktadırdoğrudan ücret değildir ücretleri: b) Dolaylı Ücret doğrudan ücretlerin dolaylı ücret olarak adlandırılır. , Denetçiler, şarj-eller, denetçileri, genel emek, bakım emeği formenlere ödenen ÜCRETLERİ, vb büro personeli, güvenlik görevlileri, genellikle dolaylı ücret dahil edilir çalışır. . Rölanti süresi ücretler, ücretsiz yiyecek ve yapıyor mesai, gece vardiyası parası ve diğer istihaklarını personel ödenen taşıma parası dolaylı ücret r dahildir c) Dolaylı giderler; üretimi ile doğrudan tahsil dolaylı malzeme ve dolaylı ücret dışındaki ve tüm giderler dolaylı giderler ise dahildir. Kira, oranlar, fabrika sigorta, amortisman, enerji ve yakıt, makine ve bina vb ilk yardım, refah, gibi diğer muhtelif giderlerin onarım dolaylı giderler olarak kabul edilir, 5.İdari havai tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve içerir birim Baskı ve kırtasiye, idari yöneticileri, sekreterler, muhasebeciler, yöneticiler, nakit tahsilat, hazine, kavga, ısıtma ve idari blok temizliği ödenen maaşlar üretim evinin yönü, kontrol ve idaresinde yapılan dolaylı giderler, hukuki giderler, denetim ücret.vb idari yükü dahil edilmiştir. 6 .Selling Tepegöz: Bu müşterilerinin satış ve retansiyon tanıtımında yapılan tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve dolaylı giderleri yer almaktadır. Bu baskı ve kırtasiye, posta edebiyat, katalog, fiyat listeleri, showroom ve satış .offices için ödenen satış yöneticileri ve satış departmanı personeli ve kira, sigorta primi ödenen maaşlar içerir. Ayrıca, nakit indirim, satış sonrası hizmetler, izin vb borçlar ve tahsilat ücretleri kötü içerir 7. : Dağıtım Tepegöz Bu sevkiyat için paketlenmiş ürün kullanılabilir hale ile yapılan tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve dolaylı giderler dahil ve yapma ile biter .reuse için kullanılabilir boş paketleri iade yeniden klimalı.Bu ambalaj kutuları, bakım ve yukarı teslim araçlarının tutmak, paketleme ücretlerini, van sürücüleri, sevk katip, vb Ayrıca taşıma ve yük dışa, kira, oranları, amortisman ve araçların sigorta, depolar, vb içerir içerir Doğrudan ücret olarak adlandırılır. 3.  Doğrudan Giderler:Doğrudan materia dışında doğrudan expanses!Ile özdeşleşmiş ve maliyet merkezi veya maliyet birimine tahsis edilebilir maliyet ve doğrudan ücretler doğrudan gider olarak adlandırılır. Aşağıdaki içeren özel tasarımlar, çizimler veya düzen a) Maliyet. B) Belirli bir iş için özel bir alet veya ekipman kiralama. Araç ve gereçlerin bakım maliyetleri üretiminde kullanılan c). 4.  Üretim Tepegöz: Üretim havai tüm dolaylı içerir malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve bir birim veya iş evde malların üretimi için katlanılan dolaylı giderler. Üretim amaçlı giderler havai mal sevkiyatı için sırayla tamamlanmasına kadar sipariş alınmasından itibaren masrafları dahil. : Bu dolaylı maddelerin aşağıdaki gruplar dahildir : a) dolaylı malzeme: mamul takip ancak eşya üretimi için kullanılan bir malzeme parçası olamaz malzeme.Genellikle bu dolaylı malzeme doğrudan giderlerine dahil ve madeni yağ, atık pamuk, yağ, yağlar, çivi, konuları, tutkal, vb içeren olmadığı gibi küçük bir nitelik taşımaktadırdoğrudan ücret değildir ücretleri: b) Dolaylı Ücret doğrudan ücretlerin dolaylı ücret olarak adlandırılır. , Denetçiler, şarj-eller, denetçileri, genel emek, bakım emeği formenlere ödenen ÜCRETLERİ, vb büro personeli, güvenlik görevlileri, genellikle dolaylı ücret dahil edilir çalışır. . Rölanti süresi ücretler, ücretsiz yiyecek ve yapıyor mesai, gece vardiyası parası ve diğer istihaklarını personel ödenen taşıma parası dolaylı ücret r dahildir c) Dolaylı giderler; üretimi ile doğrudan tahsil dolaylı malzeme ve dolaylı ücret dışındaki ve tüm giderler dolaylı giderler ise dahildir. Kira, oranlar, fabrika sigorta, amortisman, enerji ve yakıt, makine ve bina vb ilk yardım, refah, gibi diğer muhtelif giderlerin onarım dolaylı giderler olarak kabul edilir, 5. İdari havai tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve içerir birim Baskı ve kırtasiye, idari yöneticileri, sekreterler, muhasebeciler, yöneticiler, nakit tahsilat, hazine, kavga, ısıtma ve idari blok temizliği ödenen maaşlar üretim evinin yönü, kontrol ve idaresinde yapılan dolaylı giderler, hukuki giderler, denetim ücret.vb idari yükü dahil edilmiştir. 6 .Selling Tepegöz: Bu müşterilerinin satış ve retansiyon tanıtımında yapılan tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve dolaylı giderleri yer almaktadır. Bu baskı ve kırtasiye, posta edebiyat, katalog, fiyat listeleri, showroom ve satış .offices için ödenen satış yöneticileri ve satış departmanı personeli ve kira, sigorta primi ödenen maaşlar içerir. Ayrıca, nakit indirim, satış sonrası hizmetler, izin vb borçlar ve tahsilat ücretleri kötü içerir 7. : Dağıtım Tepegöz Bu sevkiyat için paketlenmiş ürün kullanılabilir hale ile yapılan tüm dolaylı malzeme maliyeti, dolaylı ücret ve dolaylı giderler dahil ve yapma ile biter .reuse için kullanılabilir boş paketleri iade yeniden klimalı.Bu ambalaj kutuları, bakım ve yukarı teslim araçlarının tutmak, paketleme ücretlerini, van sürücüleri, sevk katip, vb Ayrıca taşıma ve yük dışa, kira, oranları, amortisman ve araçların sigorta, depolar, vb içerir içerir