Kanada tarafından yayımlanan 2013 Restoran Operasyonları Raporu'na göre, satışların maliyeti faaliyet gelirleri% 36sı. restoranların karşılaştığı en büyük gider olarak maliyet görünmektedir. Bunun yanı sıra, yükselen asgari ücret son on yıldır sürekli artan işçilik maliyetlerinide göz önünden bulundurulduğunda gelirin% 33.6 sına karşılık gelmektedir.
Bir restoranın gıda maliyetleri yüksek ise, şefler hızla düşük maliyetli menü önerileri getirebilir. Misafirlere bu menuleri vurgulamak için güçlü bir iletişim kurabilmesi gerekir.
Menünüze güncelleyerek mevsimsel ürünler kullanın. Meyve ve sebze maliyetleri mevsimden mevsime değişir. Mevsimine uygun seçilen menülerle daha düşük fiyatlı maliyetlendirmeler yapabilirsiniz.